
فریدون احمدی نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با سراج24 در خصوص قیمت خودروها در بازار گفت: تعیین قیمت خودرو دو مشخصهی اصلی دارد. یکی قیمت تمامشده برای کارخانه و دیگری شرایط بازار و وضعیت عرضه و تقاضا. بخشی از قیمت تمامشده مربوط به خدمات داخلی است و بخش دیگر آن مربوط به مسائل ارزی است که این بخش در برخی محدودههای زمانی با نوسانات قیمت ارز در تعیین قیمت خودرو تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین به نسبت نوسانات ارزی قیمت خودرو هم متغییر خواهد بود.
وی ادامه داد: در بررسی عوامل موثر بر قیمت خودرو یکی از آنها مسائل داخلی است که به تولیدکنندگان و قطعهسازان برمیگردد. مسائلی از جمله مواد اولیه از عوامل موثر بر قیمت خودرو در بازار است. البته بخش دیگری از همین موضوع تهیهی مواد اولیه و موضوعات دیگری است که به نرخ ارز برمیگردد و به آن بستگی دارد.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: نوسانات ارزی بر بنگاههایی که برای خودروها قطعه میسازند قطعا موثر است که این اثرگذاری، بر تعیین قیمت از سمت خودروساز هم تاثیر دارد.
وی اظهار داشت: در ایام پایانی سال 97 شاهد هجوم نقدینگی و در نتیجه افزایش میزان تقاضا در بازار خودرو بودیم. کاهش سود در سپردههای بانکی که از سمت بانک مرکزی اعمال شد، مردم را به این اقدام واداشت تا سرمایههای خود را به سمت بازار خودرو سوق دهند. زمانی که نقدینگی به سمت بازار یک کالا هدایت میشود، آن بازار را فلج میکند. به همین جهت باید نقدینگی مدیریت شود. بخشی از علت افزایش قیمت خودرو هم همین موضوع بود.
احمدی افزود: عوامل دیگری چون ممنوعیت واردات و اعمال تعرفههای گمرکی بر خودروها بر افزایش قیمت خودروها اثر داشتند.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس دربارهی علت کاهش قیمت خودروها در طی روزهای اخیر تصریح کرد: قیمت خودروها به بیشترین حد ممکن رسید و دیگر کشش این را نداشت که از این سقف بالاتر برود. مردم هم دانستند که ارزش یک ماشین این قیمتهای نجومی نیست. متاسفانه ما گرفتار سقف کاذبی در قیمت خودروها به خصوص خودروهای خارجی شدیم. افرادی هم که تمایل داشتند تا سرمایههای خود را به این بازار وارد کنند با مشاهدهی چنین اتفاقاتی دست نگه داشتند در نتیجه قیمتها فروکش کرد.
وی در ادامه گفت: البته مصوبهی مختصر مجلس در خصوص کاهش یا حذف تعرفههای گمرکی از خودروهای هیبریدی در کاهش قیمت خودروها تاثیر بسیار اندکی داشت ولی در حقیقت مشخص نیست که این طرح اجرا میشود یا نه. این اقدام صرفا میتواند به لحاظ روانی بر قیمتهای بازار تاثیرگذار باشد چون حتی برای اجرا هم ابلاغ نشده است.
احمدی در پایان اظهار داشت: ما امیدواریم روند کاهشی قیمت خودرو ادامهدار باشد چون نرخهای واقعی خودروها این مقداری که تعیین میشود نیست. راهکار تداوم این روند و بازگشت قیمت خودروها به قیمت واقعی آنها در تقویت پول ملی و توجه به رونق فضای کسب و کارهاست.
انتهای پیام/